Миссия и цели
Наши услуги
Новости
Ссылки
Контакты
Вакансии
Бизнес под ключ





Новости

4.04.2007 / Куда пойти фотографировать

Фестиваль «Етноеволюція»

Фестиваль «Етноеволюція» окреслив риси цьогорічного дійства. Отож фест відбудеться десь з 29 квітня по 1 травня у селі Космач Косівського району Івано-Франківської області. Це на кілька кілометрів глибше у Карпати по тій самій дорозі, що і село Шешори, де кілька років поспіль відбувався однойменний фестиваль.

Це на кілька кілометрів глибше у Карпати по тій самій дорозі, що і село Шешори, де кілька років поспіль відбувався однойменний фестиваль. Попередньо домовлено про участь у забаві з фольк-гуртами «ГАЙДАМАКИ», «ДРИМБА ДА ДЗИҐА», «СОНЦЕКЛЬОШ», «ОЧЕРЕТЯНИЙ КІТ», «ПРОПАЛА ГРАМОТА», «САМІ СВОЇ», «БУРДОН», а також з «ОРКАСТРОМ ЯНКИ КОЗИР», «ВОГНЕСМІХОМ» та «ПЕРКАЛАБОЮ». Окрім них нарід бавитиме низка фольклорних ансамблів, серед яких «ГУЛЯЙГОРОД», «БОЖИЧІ», «ДРЕВО», «ВОЛОДАР», «ГУРТОПРАВЦІ», «ЛУКИНІ РОСИ», «КРАЛИЦЯ», «РОКСОЛАНІ», «НА ДОБРИДЕНЬ», «БУТТЯ», а також виконавці чистої гуцульської автентики Родинний ансамбль Тафійчуків та Роман Кумлик.

Етноеволюція у Космачі має співпасти у часі з Третім Всесвітнім З’їздом Писанкарів, тож не дивно, що одним із зачинателів дійства є Космацька сільська рада та її голова Дмитро Пожоджук. Це він зараз посідає чиновницьку посаду, а в миру пан Пожоджук – Заслужений майстер народної творчості України, Голова Всеукраїнської Координаційної Ради з вивчення і відродження писанкарства, а також відомий вишивкар, роботи якого постійно користуються успіхом на розмаїтих міжнародних виставках та ярмарках. Зрештою пан Дмитро є просто надзвичайною особистістю, який зробив чимало, аби прославити свій рідний Космач: серце гуцульської традиційної культури, де мало не в кожній хаті живе талановитий умілець чи майстриня, гудець-віртуоз чи нащадок знаменитого опришка Олекси Довбуша. До речі, у селі діє його музей. До скарбів космацьких майстрів належать такі види ремесел, як писанкарство, вишивка, кушнірство, різьба по дереву, різьба по кості, малярство, мосяжництво, ткацтво, різьбярство.

www.plastylin.if.ua

Назад






Copyright 2002-2010

+380 (44) 59-2222-4
e-mail: sales@e-photo.ua

Контактная информация